Menu Sluiten

Ventilatie


Ventilatie

Informatie over ventilatie.

Ventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die om wat voor reden dan ook vervuild of verontreinigd is, door zuivere lucht. Het vervangen van de lucht kan op natuurlijke manier of mechanisch gebeuren of zoals hieronder genoemd, ongecontroleerde en gecontroleerde ventilatie.

Een ventilatiesysteem wordt gebruikt om muffe lucht te vervangen door schone, verse lucht.

Ventilatiesystemen zijn van cruciaal belang in gesloten en open omgevingen om de gezondheid van de werknemers te verbeteren en gevaarlijke gassen en stof te verwijderen. Ventilatiesystemen zijn er in verschillende soorten en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Deze systemen kunnen op verschillende snelheden worden geregeld en kunnen de lucht in een ruimte voortdurend verversen. Lees verder voor meer informatie over ventilatiesystemen. Maar laten we eerst eens begrijpen wat ze doen.

Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven, en gebeurt door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren.

Ventilatie werkt door vervuilde ruimtelucht te verdringen met verse lucht die van buiten wordt aangevoerd. Normaal gesproken wordt de lucht met een lage snelheid aangevoerd. Dit resulteert in opwaartse luchtverplaatsing.

De temperatuur van de luchttoevoer bepaalt ook hoeveel lucht door de ventilatie kan worden verplaatst. De doeltreffendheid van het systeem is echter afhankelijk van de hoeveelheid verse lucht die het in een ruimte kan brengen.

Een goede ventilatie is essentieel om een woning fris en gezond te houden.

Mechanische ventilatie voor het hele huis is een betaalbare en effectieve oplossing voor grote ruimtes. Het kan werken met uw bestaande kanalen of direct in uw HVAC systeem worden geplaatst. Bovendien kunnen ventilatiesystemen voor woningen de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren door de luchttoevoer continu te verbeteren.

Of het nu gaat om een nieuw huis of een bestaand huis, een ventilatiesysteem kan u helpen om u en uw gezin gezond te houden.

Info over ventilatie

Wetenswaardigheden over Ventilatie

Ventilatie en woningventilatiesystemen.

Woningventilatiesystemen kunnen worden ingedeeld in balansventilatie, afzuigventilatie of toevoerventilatie.

Gebalanceerde ventilatiesystemen combineren het beste van beide systemen. Ze brengen frisse lucht in woonkamer en slaapvertrekken, terwijl muffe, vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ze helpen ook de luchtdruk in een huis in evenwicht te houden.

De juiste balans tussen beide soorten ventilatie kan het risico op drukverlaging verminderen en de kwaliteit van de binnen lucht verbeteren. U kan kiezen welke het beste bij uw behoeften en budget past.

Meer info over ventilatie nu op www.airquality.be.

Tags

Aanbod Luchtbevochtiging | Aanbod Luchtfilters | Aanbod Luchtreinigers | Aanbod Luchtzuivering Voor Woning | Aanbod Mechanisch Ventileren | Aanbod Ventilatie Oplossingen | Aanbod Ventilatie Voor Luchtkwa |